Αποψεις Μελων

Πρόταση για το ενδημικό απο τον Κο Ανδρέα

Πριν κάνω κάποιες προτάσεις θα ήθελα να πω τα εξής : Όποια πρόταση από αυτές που θα γίνουν και αν επιλέξει και υλοποιήσει ο σύλλογος εάν εμείς οι ίδιοι οι κυνηγοί δεν σεβαστούμε το ενδημικό θήραμα και δεν το προστατέψουμε τότε ανάκαμψη δεν θα υπάρξει. Κατά βάση η λαθροθηρία είναι αυτή πού εξολοθρεύει το ενδημικό θήραμα και υπεύθυνοι γιαυτό είναι μερίδα κυνηγών οι οποίοι την λαθροθηρία την θεωρούν εξυπνάδα και όταν γίνει η καταστροφή τρέχουν στα γύρο νησιά για να κυνηγήσουν. Αν λοιπόν εμείς οι ίδιοι δε φερθούμε ώριμα και υπεύθυνα αποτέλεσμα ανάκαμψης δεν θα υπάρξει. Τώρα οι προτάσεις που έχω να κάνω έχουν εφαρμοστεί και αλλού με επιτυχία :

1) Εμπλουτίζουμε με θηράματα (Πέρδικα – Λαγό – Αγριοκούνελο) ΟΛΟ το νησί με σωστή κατανομή θηραμάτων σε σωστά επιλεγμένες περιοχές.

2) Χωρίζεται το νησί σε 2 κυνηγητικές ζώνες.

3) Απαγόρευση του κυνηγίου των ενδημικών για 2 χρόνια εναλλάξ ανά ζώνη

4) Περιορισμό στις ημέρες και στα θηράματα για 5 – 6 χρόνια ( π.χ. Λαγός τετάρτη @ Κυριακή 1 θήραμα ανά παρέα. Πέρδικα τις ίδιες μέρες με 2 θηράματα ανά κυνηγό. Αγριοκούνελο απαγόρευση για 2 χρόνια ανά ζώνη. )

5) Εάν είμαστε σε θέση να τηρήσουμε τούς κανόνες απαγόρευσης των ενδημικών ανά ζώνη τότε τα μεταναστευτικά ( ορτύκι τσίχλα κότσυφας μπεκάτσα κ.τ.λ. θα μπορούν να κυνηγηθούν σε όλο το νησί ) εάν όχι η απαγόρευση θα πρέπει να είναι γενική ανά ζώνη.

6) Η θηροφυλακή και το Δασαρχείο θα πρέπει να εντείνουν τους ελέγχους για την πραγματική λαθροθηρία ( ενδημικό θήραμα ) και να μην εξαντλούν την ενέργεια τους στη συλλογή ηχομιμητικών συσκευών θεωρώντας ότι εκεί τελειώνει το έργο τους.

Επειδή όμως και κατά την άποψη μου Θηροφύλακες @ Δασικοί δεν επαρκούν για την σωστή θηροφύλαξη του νησιού ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε αν το έργο της ανάκαμψης θα επιτύχει η όχι.

14-1-2017 Ευχαριστώ
Ανδρέας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *